Orlické hory jsou hotovým rájem pro výletníky i sportovce. Z Horského penzionu Apidae to budete mít jen kousek na Velkou Deštnou, do lanového parku nebo třeba přes hranice, do polských Bystřických hor. Těšit se můžete také na chutné snídaně formou bufetu a k dispozici budete mít kolárnu, zahradu k posezení a dětské hřiště.

O ubytování

Penzion Apidae se nachází v malebné vesničce Deštné nedaleko Velké Deštné, nejvyššího vrcholu Orlických hor. Nudit se zde nebudete v létě ani v zimě. Penzion stojí přímo u sjezdovek Ski centra Deštné, které nabízí 6 sjezdových tratí a snowpark. V okolí navíc najdete téměř 100 km udržovaných běžkařských stop. A vyzkoušet můžete i tratě ski areálu Říčky (19,1 km) či ski areálu Zielienec (25,7 km) na polské straně hranice.

V měsících bez sněhu lákají okolní hory k turistice i cykloturistice. Na vrcholu Velké Deštné (7,3 km) stojí moderní rozhledna s fantastickými výhledy. V centru Deštné se nachází barokní kostel sv. Maří Magdaleny (1,5 km), postavený podle projektu světoznámého barokního architekta J. B. Santiniho. Za návštěvu stojí i Muzeum zimních sportů, turistiky a řemesel (1,4 km). A populární atrakcí pro děti i dospělé je blízký lanový park v Říčkách (18,9 km).

Na čem si pochutnáte?

V restauraci penzionu ochutnáte poctivá domácí jídla připravená z čerstvých, lokálních a sezónních surovin. Těšit se můžete i na místní speciality nebo domácí chléb a další pečivo vlastní výroby.

Kde budete relaxovat?

Pokud si chcete svůj pobytu obohatit pořádnou dávkou relaxace, zavítejte do místní sauny.

Cestujete s dětmi?

Pro děti je v areálu penzionu připravené velké venkovní hřiště s dřevěnými prolézačkami, houpačkami pískovištěm a dalšími atrakcemi.

Něco navíc

Všem sportovcům jistě přijde vhod vyhřívaná lyžárna a kolárna.

Horský penzion Apidae

Horský penzion Apidae

Deštné v Orlických horách č.p. 176 , Deštné v Orlických horách
Česká republika

Provozuje společnost:
Apidae s.r.o. IČ: 08218005


+420 558 000 298

info@travelking.cz

Check In
od 16:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 200 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Restaurace
Dětské hřiště
Kolárna
Lyžárna
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1,4 km
Zastávka
0,6 km
Sjezdovka
0,5 km

Tipy na výlet

Orlické hory

Orlické hory Tip na výlet

V severovýchodních Čechách při hranici s Polskem se rozprostírají Orlické hory. Nejvyšší vrchol Velká Deštná leží v nadmořské výšce 1 115 metrů. Na vrcholu hory se nachází rozhledna, ze které je za dobrého počasí výborná viditelnost široko do kraje. Území Orlických hor je vhodné pro turistiku i cykloturistiku, v zimě pak pro běžkaře a sjezdaře. Hlavní hřeben pohoří projdete po červeně značené cestě Aloise Jiráska. Milovníky historie nadchne soustava vojenského opevnění. V oblasti se nachází hned několik bunkrů a pevností.

Kam se vydat na výlet?

  • Rozhledna Anna
  • zámek Rychnov nad Kněžnou
  • zřícenina hradu Potštejn

Městečka Orlických hor jsou spíše menší. Tradiční dřevěnou lidovou architekturu můžete obdivovat například v Rokytnici.

Více informací
Deštné v Orlických horách
Deštné v Orlických horách
Velká Deštná
Velká Deštná
Aquapark Kudowa-Zdrój
Aquapark Kudowa-Zdrój