Objevte to NEJ z Chorvatska a získejte inspiraci pro příští dovolenou na Jadranu!

Oblíbené 0

Zatím nemáte žádné oblíbené nabídky.

  • K nabídkám se můžete kdykoliv vrátit
  • Oblíbené nabídky na jednom místě
  • Upozornění na změny v nabídkách

Osobně ověřeno: Recenze wellness pobytu v Chateau Appony v Oponicích

Vydejte se spolu s Anetou, členkou našeho Travelking týmu na Slovensko. Konkrétně do Chateau Appony v Oponicích. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze wellness pobytu v Chateau Appony v Oponicích

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 26.4.2024 - 28.4.2024
  • Ubytováni jsme byli v: Chateau Appony
  • Lokalita ubytování je: Slovensko
  • Cestovala jsem: S manželem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Na pobyt jsme vyráželi autem z Olomouce, cesta nevedla přes dálnice, takže byla trochu delší, zabrala nám zhruba 3 hodiny.

Jak to bylo s parkováním?

Parkování se nachází přímo u ubytování (ve vzdálenosti cca 100 metrů). Je venkovní a zdarma. Parkoviště je nehlídané. Bývá celkem plné, ale vždy se nám podařilo najít nějaké místo.

Kde jsme se ubytovali?

Chateau Appony stojí v malé vesnici jménem Oponice, v obci je místo značeno i cedulí, takže jsme jej v kombinaci s použitou navigací bez problému našli. Vjíždí se do celkem velkého areálu s velkou vstupní branou. Budova hotelu je v kouzelném parku, obklopená zelení.

Pokoje jsou krásné, moderně zařízené a prostorné. Vchází se chodbičkou, jako první se zde nachází koupelna s vanou, toaletou, umyvadlem a sušákem. Dále je v chodbě velká skříň na oblečení, kde najdete župany a pantofle. Na manželské posteli byly nachystány osušky a ručníky, naproti posteli je stůl, nad kterým je televize a je zde i malá lednička a také malý stolek na přípravu kávy a čaje. Výhled jsme měli přímo na Oponický hrad.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V rámci pobytu jsme měli zajištěnou polopenzi. Snídaně byly bohaté, od studených pokrmů, různých šunek, salámů sýrů, zeleniny a ovoce až po teplý bufet. Nechyběla sázená vejce, míchaná vejce, slanina, párečky, teplá grilovaná zelenina. Na výběr byly i sladké koláče, buchty či croissanty. K dispozici jsme měli velký kávovar a horkou vodu na přípravu čaje. Potěšil nás odšťavňovač na přípravu čerstvého džusu, u něj bylo nachystáno již oloupané ovoce a zelenina, ze kterých jste si mohli namíchat šťávu podle chuti. :)

Večeře byly tříchodové. Obsahovaly předkrm, hlavní chod a dezert. Předkrm a dezert byly vždy dané a hlavní chod jsme vybírali ze tří variant. Z předkrmů byl jeden večer tatarák z uzeného lososa, druhý večer dýňová polévka. Jako hlavní chody jsme měli vepřovou panenku s bramborovou kaší a zeleninou, tagliatelle s dýňovou omáčkou a parmezánem a kuřecí prso se zeleninovými lasagnemi a omáčkou. Coby dezerty se podávaly mrkvový muffin se šlehačkou a rybízovou polevou a čokoládová pěna se sušenkou a ovocem. Jídlo nám opravdu velice chutnalo, kvalita restaurace je zde na velmi vysoké úrovni. K večeři jsme si objednávali nápoje z baru, k dispozici je pivo, víno, různá nealka.

Jak jsme se najedli v okolí?

Během pobytu jsme vyzkoušeli i několik restaurací:

  • Tri groše – typická slovenská koliba, celý interiér ze dřeva. Stavili jsme se zde po cestě na ubytování, restaurace se nachází u vodní nádrže Sĺňava. Já jsem si pochutnala na haluškách s brynzou a slaninou, musím podotknout, že jsem je jedla poprvé v životě a byly naprosto vynikající! Manžel si objednal vepřovou panenku s dubákovou omáčkou a americkými brambory. Vynikající, doporučujeme.

  • Bearded Brothers – burgerová restaurace v Nitře. Já si objednala BB burger (hovězí maso, čedar, uzená slanina), manžel měl Juicy Lucy (hovězí maso, čedar, kyselá okurka, jalapenos, dijonská hořčice). Výborné burgery, můžeme jen doporučit. Seděli jsme na kryté terase, moc hezký prostor, milá obsluha.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

V hotelu se nachází wellness centrum, které zahrnuje velký panoramatický bazén, vířivku a finskou saunu, bylinkovou a parní saunu. Já jsem využívala hlavně bazén, který byl super, voda tak akorát. Manžel spíše sauny a vířivku. Wellness je moderní, prostorné, čisté a hodnotíme jej velmi kladně. Hlavní pozitivum je dlouhá otevírací doba, přes týden je zde otevřeno od 10:00 do 22:00 hodin, v pátek a sobotu je wellness otevřené dokonce do 23:00 hodin. Večer je zde nejméně lidí a můžete si wellness užít ve větším soukromí. Návštěvu není potřeba rezervovat předem. Župany a pantofle jsou na pokoji, takže už v županu přejdete spojovací chodbou rovnou do wellness.

Kam se vydat na výlet?

Mezi skvělé výletní cíle v okolí patří:

  • Historická Aponiovská knihovna – nachází se přímo v areálu hotelu, v rámci ubytování dostanete vstupenky na prohlídku, kterou doporučujeme. Krásně zrekonstruovaná obrovská knihovna, nahází se zde okolo 17 tisíc knih ve 12 světových jazycích. Avšak ani jedna v češtině nebo slovenštině.

  • Nitrianský hrad – krásný výhled na celou Nitru, obzvlášť pokud navštívíte katedrální věž na hradě. Moc se nám líbila i katedrála Sv. Emeráma, která je součástí hradního areálu anebo Diecézní muzeum.

  • Oponický hrad – nachází se v těsné blízkosti Chateau Appony, autem zhruba 5 min cesta. Poté je třeba dojít kus pěšky.


Závěrečné hodnocení pobytu v Chateau Appony

“Ubytování v krásném zámeckém prostředí Chateau Appony doporučujeme všem! Perfektní služby počínaje recepcí přes personál v restauraci až po moderní kuchyni, podtrhnuté skvělým wellness centrem, nás naprosto nadchly. Kladně hodnotíme klidné prostředí v přírodě, stranou od jakýchkoliv ruchů města. Doporučujeme návštěvu místní knihovny a výlet do nedaleké Nitry na prohlídku hradu.”


👍 Pobyt v Chateau Appony byl osobně ověřen Anetou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 26. 6. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden