Objevte to NEJ z Chorvatska a získejte inspiraci pro příští dovolenou na Jadranu!

Oblíbené 0

Zatím nemáte žádné oblíbené nabídky.

  • K nabídkám se můžete kdykoliv vrátit
  • Oblíbené nabídky na jednom místě
  • Upozornění na změny v nabídkách

Osobně ověřeno: Recenze rodinného pobytu ve Vysokých Tatrách v Hotelu Rysy ***

Vydejte se na Slovensko se Zuzkou, členkou našeho týmu Travelking. Konkrétně do Hotelu Rysy *** ve Vysokých Tatrách. Jaká byla cesta, ubytování a jídlo? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze rodinného pobytu ve Vysokých Tatrách v Hotelu Rysy ***

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 9.9.2023 - 15.9.2023
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Rysy ***
  • Lokalita ubytování jsou: Vysoké Tatry
  • Cestovala jsem: S manželem a dcerkou
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Z Brna jsem vyrazili v dopoledních hodinách autem směr Trenčín, Považská Bystrica a Žilina, kde jsem omylem odbočili a dojeli jsem do Nezabudské Lúčky. Odsud jsme se přes řeku Váh převezli za poplatek cca 5 € přívozem, a tak jsem si tu dlouhou cestu zpestřili o zajímavý zážitek. Na druhé straně řeky jsem najeli na správnou silnici směr Vrútky, Ružomberok a dál směr Tatry. Do hotelu jsme dorazili v pozdních odpoledních hodinách, standardně cesta zabere kolem 5 hodin. Část cesty jsme jeli po dálnici D1, která je zpoplatněna. Dálniční známku lze koupit přes internet.

Jak to bylo s parkováním?

Parkování je přímo před hotelem na parkovišti, místo jsme si nemuseli dopředu nijak rezervovat a za stání jsme ani neplatili.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel Rysy se nachází v klidné části městečka Tatranský Lieskovec. K vlakové zastávce takzvané zubačky směr Štrbské Pleso je to cca 5 minut pěšky. Kdo se chce projít, může se vydat na zastávku Štrba, pěšky cca 15 minut od hotelu. (Jde se z kopce dolů.)

Ubytovali jsme se v pokoji s výhledem na les a velkým balkonem, což jsme velice uvítali kvůli tichu a nádherně čistému vzduchu. Pokoj jsme měli standardní velikosti pro tři lůžka s pracovním stolem, menším stolkem a odkládacím pultem. V předsíni byly věšáky pro bundy, odkládací pultík i velká šatní skříň. V koupelně potom sprchovací kout, umyvadlo a toaleta. Vše bylo čisté.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V rámci ubytování jsme měli polopenzi, snídaně a večeře. Snídaně se podávaly formou bufetu, každý si mohl vybrat dle vlastní chutě a nálady. V nabídce byly pomazánky, smažená vajíčka, vejce natvrdo, lívance, šunka, sýr, rajčata, paprika, okurka, různé druhy pečiva, káva, čaj, džusy.

Večeře se také servírovala formou bufetu s možností výběru z několika jídel. Součástí bufetu byla nabídka malých předkrmů typu šunková/sýrová rolka a teplá polévka, která se každý večer obměňovala. Z hlavních jídel nechyběly tradiční halušky s brynzou nebo třeba segedínský guláš s knedlíky. Našla se i jídla bez masa, grilovaná zeleninka, smažený květák a sladké pokrmy, těstoviny s tvarohem, borůvkové knedlíky apod. Potěšil nás výběr dezertů. Na přípravu a servírování pokrmů dohlížel sám šéfkuchař.

Jak jsme se najedli v okolí?

  • V neděli jsme po výšlapu ze Štrby ke Štrbskému plesu doplnili energii v restauraci Plesnivec, která je hned vedle velkého parkoviště. Samozřejmě jsme museli ochutnat místní brynzové halušky a také kapustnicu. Prostředí bylo příjemné a personál velice vstřícný.

  • Při výletu k Popradskému plesu jsem se výborně naobědvali v Horském Hotelu Popradské pleso, kde servírovali klasickou kuchyni – svíčkovou, řízek a také ovocné knedlíky. Nabídka limonády, pivka a kafíčka je samozřejmostí. Při příznivém počasí můžete posedět na terase a kochat se výhledem na jezero a okolní kopce/vrcholky.

  • Ve Starém Smokovci doporučuji navštívit restauraci Koliba, kde se dá vybrat ze široké nabídky místních specialit.

  • Výborná restaurace se nachází také na stanici Skalnaté pleso. Ceny jsou sice s takzvanou vysokohorskou přirážkou, ale jídlo je vynikající a když chytnete stůl přímo u okna, tak máte výhled k nezaplacení.

Cestování s dětmi

Moji dcerce je už 15 let, zase za tak malé dítě už se proto nepovažuje a měla na pokoji připravenou klasickou přistýlku pro dospělé. Pokud ale cestujete s dětmi, jistě oceníte místní možnosti vyžití. V přední části jídelny byla menší herna pro nejmenší a za hezkého počasí si dětičky mohu hrát i venku před hotelem na pískovišti a dovádět na skluzavce.

Kam se vydat na výlet?

  • Štrbské pleso – jedno z největších místních lákadel. Užijete si krásnou procházku kolem jezera a v teplejších dnech doporučují vyjížďku na lodičkách. V okolí je spousta turistických tras pro sváteční, ale i pro zkušenější turisty.

  • Tatranská Lomnica – cena lanovky ke Skalnatému plesu je sice trochu dražší, ale výlet nahoru stojí za to. Ve městě můžete potkat domestikového jelena, který se prochází městským parkem v okolí spodní stanice lanovky.

  • Ve Starém Smokovci stojí za návštěvu pramen Smokovecké kyselky.

  • Z vlakové zastávky Popradské Pleso vede nenáročná trasa až k Popradskému plesu, kde na vytrvalce čeká nádherná scenérie okolní krajiny. Kolem jezera vede kamenitý chodník, ale procházku si určitě užijete.

  • Pokud vám nebude přát počasí, navštivte aquapark Aquacity Poprad. V hotelu obdržíte slevový kód na vstupenku.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Rysy ***

“Rodinnou dovolenou jsem si moc užili. Pobyt v Tatrách naprosto splnil naše očekávání odpočinout si od hektického života ve velkém městě. Pokojík byl situovaný směrem k lesu, s výhledem na hory. Nejvíc jsem si užívali zvuky lesa, bylo slyšet nejen veselé cvrlikání ptáčků, ale také jelení říje. Každé ráno jsem si pochutnali na vydatné snídani a mohli jsem vyrazit na výlet. Hotel má dobrou polohu, leží nedaleko od stanice "zubačky" směr Štrbské pleso, kde můžete přesednout na tatranský vlak a projet se až do Tatranské Lomnice, scenérie je neopakovatelná. Vřele doporučují lodní projížďku na jezeře Štrbské pleso a výlet lanovkou ke Skalnatému plesu (pod Lomnickým štítem). Za hezkého počasí je odsud nádherný výhled až do Popradu. V každém tatranském městečku navíc určitě narazíte na restauraci/kolibu, kde si pochutnáte na místních specialitách (halušky, kapustnica, lokše atd.).”


👍 Pobyt v Hotelu Rysy *** byl osobně ověřen Zuzkou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 3. 7. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden