Objevte to NEJ z Chorvatska a získejte inspiraci pro příští dovolenou na Jadranu!

Oblíbené 0

Zatím nemáte žádné oblíbené nabídky.

  • K nabídkám se můžete kdykoliv vrátit
  • Oblíbené nabídky na jednom místě
  • Upozornění na změny v nabídkách

Osobně ověřeno: Recenze pobytu v T62 Hotelu *** v centru Budapešti kousek od nádraží

Vydejte se spolu s Tomášem, členem našeho Travelking týmu, do Budapešti. Konkrétně do T62 Hotelu *** přímo v centru maďarské metropole. Jaká byla cesta, ubytování a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v T62 Hotelu *** v centru Budapešti kousek od nádraží

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 24.3.2023 - 26.3.2023
  • Ubytováni jsme byli v: T62 Hotel ***
  • Lokalita ubytování je: Maďarsko
  • Cestoval jsem: S bratrem
  • Stravování: Snídaně formou bufetu
  • Doprava: Autem

Video z pobytu

Kam a jak jsme jeli?

Na poznávací víkend do Budapešti jsme spolu s mým bratrem vyráželi autem ze slovenského Popradu. Téměř celou trasu jsme jeli po dálnicích, a tak jsme vzdálenost zhruba 260 kilometrů urazili asi za 3,5 hodiny. Slovenskou dálniční známku jsme řešit nemuseli, protože máme koupenou celoroční. Na hranicích jsme za 20 € koupili maďarskou dálniční známku s platností na 10 dní.

Jak to bylo s parkováním?

T62 Hotel *** se nachází v centru maďarského hlavního města a nemá vlastní parkovací kapacity. Auto jsme tedy nechali v parkovacím domě Care Park Weiner, který leží asi 5 minut chůze od hotelu. Dům je zabezpečen závorami a kamerovým systémem, takže jsme neměli žádné obavy. Parkování v Care Park Weiner vyšlo na 50 € za den.

Kde jsme se ubytovali?

Vzhledem k tomu, že jsme chtěli poznávat krásy maďarské metropole, tak nám poloha hotelu přímo v srdci města velmi vyhovovala. Přímo naproti jeho budově se nachází železniční stanice Nyguati pályaudvar, kde jsme si koupili lístky na městskou dopravu. Okolí hotelu je plné restaurací, barů i různých obchodů a nedaleko je nákupní centrum.

S hotelovým pokojem jsme byli velmi spokojení. Místnost byla moderně zařízená, čistá a dostatečně prostorná. Matrace na manželské posteli byla velmi kvalitní, a tak se nám během pobytu spalo opravdu dobře. Pokoj byl dále vybaven pohovkou, stolkem a plochou televizí. Koupelna byla rovněž moderní a zaujalo mě v ní velké závěsné zrcadlo s originálním designem. Ještě musím zmínit, že přes polohu v centru Budapešti nás během pobytu nerušil vůbec žádný hluk a v celém hotelu byl příjemný klid.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Náš pobytový balíček zahrnoval snídaně formou bufetu, které se podávaly v hotelové restauraci zařízené stejně jako celý hotel v pop-artovém stylu. Snídaně v T62 Hotelu *** byly vždy skvělým začátkem každého dne pobytu. Výběr byl opravdu pestrý, a to jak pro ty, kdo preferují slané snídaně, tak pro milovníky sladkého. Na bufetových stolech byly naservírovány různé druhy uzenin a sýrů, vajíčka na různé způsoby, koláče a samozřejmě čerstvé pečivo. Nechyběly ani různé druhy cereálií s mlékem či jogurtem, džemy a další dobroty. Neumím si představit ráno bez kávy, a tak mi udělala radost vynikající káva z velmi kvalitního kávovaru. V restauraci byl dostatek míst pro velké množství strávníků, a tak jsme nikdy neměli problém najít pěkné místo ke stolování.

Jak jsme se najedli v okolí?

V sobotu večer padla volba na italskou restauraci Ape Regina, kam jsme z hotelu došli pěšky během 3 minut. Tuto restauraci doporučuji všem, kdo stejně jako já milují italskou kuchyni. Interiér je vkusně a moderně zařízený a tu pravou atmosféru mu dodávaly obrazy se scenériemi z Apeninského poloostrova. Personál podniku byl perfektní a skvěle nám poradil s výběrem jídla i pití. Měli jsme štěstí, protože jsme obsadili poslední volný stůl, a tak bych pro příště rozhodně udělal rezervaci předem.

Kam se vydat na výlet?

  • Ne nadarmo se Budapešti přezdívá „Perla na Dunaji“. Díky úžasné atmosféře a množství památek je toto přízvisko naprosto zasloužené. My jsme si naplánovali trasu kolem nejznámějších památek, které jsou naštěstí v docházkové vzdálenosti od sebe, a tak je možné jich během jednoho dne navštívit hned několik.
  • Tour po památkách Budapešti jsme začali u slavné budovy maďarského Parlamentu, která leží na břehu Dunaje pouhý kilometr od hotelu. U Parlamentu se dá příjemně posedět na lavičkách s výhledem na řeku a protější Hradní čtvrť s mnoha architektonickými skvosty.
  • Na protější břeh Dunaje jsme přešli přes úžasný Széchenyiho řetězový most, který je zdobený obřími kamennými lvy a sám o sobě je jednou z nejkrásnějších budapešťských památek.
  • Poté jsme malebnou Hradní čtvrtí vystoupali k dominantě Budapešti i celého Maďarska – Budínskému hradu. Jeho návštěvu doporučuji nejen kvůli zajímavé prohlídce, ale také kvůli jedinečnému výhledu na Budapešť a budovu Parlamentu.
  • Následně jsme se vydali k Rybářské baště, odkud mají podle všech průvodců být nejlepší výhledy na metropoli. Mohu potvrdit, že panorama z Rybářské bašty jsou opravdu nezapomenutelná a pořídíte na ní spoustu skvělých fotek.
  • Pěkným místem pro odpočinek je náměstí Hrdinů (Szabadság tér), jehož ústředním bodem je památník osvoboditelů. Náměstí je tvořeno rozlehlým parkem se spoustou laviček. V parku je spousta prolézaček a atrakcí pro děti, a tak se jedná o skvělé místo pro rodiny s dětmi.

Závěrečné hodnocení pobytu v T62 Hotelu ***.

“V Budapešti jsem byl poprvé, ale rozhodně ne naposledy! Atmosféra města je okouzlující a každý cestovatel si v něm najdete to svoje od vyhlášených lázní přes světoznámé památky až po výjimečnou gastronomii. Pobyt v T62 Hotelu *** jsme si užili od začátku do konce. Hotelové pokoje i všechny prostory mají pop-artový design vyšperkovaný stylovými malbami a originálním vybavením interiéru. Toto místo tak doporučuji všem, kdo vyhledávají jedinečná a zajímavá ubytování. Bufetové snídaně byly vynikající a pestré, takže nás nabili energií na celý den v Budapešti. Obrovskou výhodou hotelu je jeho umístění v centru města, a tak se k památkám snadno dostanete městskou dopravou, nebo dokonce i pěšky.”


👍 Pobyt v T62 Hotelu *** byl osobně ověřen Tomášem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 1. 7. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden