Objevte to NEJ z Chorvatska a získejte inspiraci pro příští dovolenou na Jadranu!

Oblíbené 0

Zatím nemáte žádné oblíbené nabídky.

  • K nabídkám se můžete kdykoliv vrátit
  • Oblíbené nabídky na jednom místě
  • Upozornění na změny v nabídkách

Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Hotelu Eurobus **** u přehrady Zemplínska Šírava

Vydejte se na Slovensko s Fanni, členkou našeho týmu Travelking. Konkrétně do Hotelu Eurobus **** u přehrady Zemplínska Šírava. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a jídlo? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Hotelu Eurobus **** u přehrady Zemplínska Šírava

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 19.4.2024 - 21.4.2024
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Eurobus ****
  • Lokalita ubytování je: Slovensko
  • Cestovala jsem: S otcem
  • Stravování: polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Co takhle si trošku přímořské atmosféry užít už během jara, a ještě navíc bez nutnosti cestovat až k moři?! Přesně to nabízí Hotel Eurobus ****, který se nachází na východě Slovenska na břehu přehrady Zemplínska Šírava. Na víkendový pobyt jsme cestovali autem z maďarského Miškovce. Jeli jsme přes Košice a Michalovce, a jelikož část trasy vedla po dálnici, za 12 € jsme si předem online koupili dálniční známku. S pomocí navigace jsme do cíle dorazili asi za 2,5 hodiny. Hotel je součástí obce Kaluža a pyšní se jedinečnou polohou – leží totiž na cípu poloostrova, a tak jej ze tří stran obklopuje vodní hladina přehrady. Hned po příjezdu si tak budete připadat jako u moře!

Jak to bylo s parkováním?

V bezprostředním okolí hotelu je dostatek parkovacích míst. Předem jsme parkování hlásit nemuseli a bylo zdarma.

Kde jsme se ubytovali?

Prostředí hotelu je opravdu krásné – nachází se na břehu přehrady, a navíc jej obklopuje nádherná zahrada, odkud se dají pozorovat okouzlující západy slunce. Hotel samotný září čistotou a jako první nás přivítala paní recepční v prostorné recepci laděné do přírodních materiálů. Paní recepční byla moc milá, ale bohužel nemluvila cizími jazyky. Dala nám ovšem brožuru, ve které jsme se dozvěděli všechny důležité informace a obsahovala také zajímavé tipy na výlety.

Náš pokoj byl ve 4. patře a první, co mě hned po příchodu nadchlo, byl balkon s úžasným výhledem na přehradu. Pokoj samotný byl dostatečně prostorný a vybavený manželskou postelí, psacím stolkem se židlí, malým gaučem, plochou televizí, trezorem a stylovým setem na přípravu čaje a kávy. Součástí byla také vlastní koupelna se sprchou, toaletou a umyvadlem se zrcadlem.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Součástí našeho pobytového balíčku byla polopenze. Snídaně i večeře měly formu bufetu a podávaly se v malebné restauraci, odkud byl stejně jako z většiny prostor hotelu nádherný výhled na přehradu. V létě je možné stolovat na terase, kde si můžete vychutnávat vynikající jídlo, okolní přírodu i sluníčko.

Snídaňový bufet zahrnoval spoustu studených i teplých jídel. Vybírat jsme mohli z různých druhů pečiva, domácích pomazánek, uzenin, sýrů, ovoce a zeleniny. Nechyběla ani vajíčka na různé způsoby, klobásky nebo třeba pečené fazole. Pro vyznavače sladkého startu dne byly k dispozici kaše, buchty či cereálie a müsli s mlékem či jogurtem. Pestrá byla i nabídka nápojů – od domácích limonád přes džusy až po kávu a čaj.

Večeře byla také formou bufetu, ovšem spíše bych řekla, že to byly hody! :) Já jsem si jako milovník masa dopřála například křehká žebírka či guláš na maďarský způsob, který musím jako rodilá Maďarka pochválit! Můj otec, který preferuje odlehčenou stravu, si pochvaloval grilovanou zeleninu či pstruha. K výborné večeři jsme si vždy objednali místní piva a kofolu. Pití k večeři není zahrnuté v ceně balíčku a hradí se zvlášť. Se stravou v hotelu jsme byli maximálně spokojení – výběr byl pestrý, jídla byla chutná a třešničkou na dortu byl nádherný výhled do přírody.

Jak jsme se najedli v okolí?

Při návratu z výletu jsme se zastavili v nedalekých Michalovicích na oběd v Bison restaurantu. Kromě výborného jídla za skvělou cenu bych vyzdvihla interiér laděný do stylu westernu. Před restaurací je velké hřiště, takže bych tento podnik doporučila i rodinám s dětmi.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Během pobytu jsme měli neomezený vstup do wellness centra, které opravdu nemělo chybu! Jeho součástí jsou 2 vířivky a 3 druhy saun (finská, parní, infra) s ochlazovacím bazénkem. Stěny ven jsou prosklené, takže je při relaxování krásně vidět na přehradu a její okolí. Župany a pantofle jsme měli už při příjezdu nachystané na pokoji, ručník s prostěradlem jsme dostali u vchodu do wellness. Dokonalým místem pro odpočinek je terasa se spoustou pohodlných lehátek. Během letní sezóny je v provozu venkovní bazén, a pokud dáváte přednost koupání v přírodě, potěší vás pěkně upravená pláž na břehu přehrady.

Kam se vydat na výlet?

  • Během cesty na pobyt jsme si udělali zastávku na maďarské straně Tokajské vinné oblasti. Navštívili jsme slavné vinné sklípky umístěné v kopcích nad městečkem Hercegkút, což je opravdu okouzlující místo, kde si budete připadat jako ve Středozemi z Pána prstenů. Nenechali jsme si ujít ani degustaci ve vinařství Hajnalhozó a byl to opravdu báječný zážitek.
  • Na základě tipu v brožurce od hotelu jsme se rozhodli navštívit jezero Mořské oko ležící v CHKO Vihorlat. Jedná se o největší jezero sopečného původu na Slovensku a zároveň dobře dostupný výletní cíl. Auto jsme nechali na parkovišti Krivec a pak je to k jezeru procházkou necelý kilometr. Jedná se tedy o nenáročný výlet, který zvládnou i děti. Jezero se dá celé obejít, případně se od něj můžete vydat po značených trasách k dalším místům.
  • Můj otec miluje pozorování ptactva, a tak jsme se vydali do Iňačovic, u kterých se nachází jedna z nejvýznamnějších ornitologických oblastí v celé Evropě. Území, které zahrnuje Senianske rybníky a okolní louky, jsme si prošli po naučné stezce. Na trase je i menší rozhledna.
  • Pokud bychom na pobyt jeli v letních měsících, rozhodně bychom si nenechali ujít vyhlídkovou plavbu po Zemplínské Šíravě. V létě lodě vyplouvají 4× denně z přístaviště v nedaleké obci Hôrka.
  • Za návštěvu rozhodně stojí Humenský zámek v obci Humenné, který byl během našeho pobytu bohužel zavřený. V prostorách zámku sídlí Vihorlatské muzeum s umělecko-historickými a přírodovědnými expozicemi.
  • Naštěstí byl otevřen alespoň zámek Trebišov, v jehož barokně-klasicistní budově sídlí regionální muzeum. Kromě zajímavé expozice si zde můžete projít také nádhernou zámeckou zahradu plnou květin. V zahradě najdete i jezírko, pagodu, gotické mauzoleum a zříceninu hradu Parič ze 14. století.
  • Cestou zpět jsme se zastavili v Zážitkovém parku Zemplén, který leží přímo na hranici Slovenska a Maďarska. Park se pyšní například nejdelší lanovkou v celém Maďarsku, 2 km dlouhou bobovou dráhou a zip line mezi dvěma vrcholy. Park je obklopen krásnou přírodou a vinicemi, což příjemný zážitek jen umocňuje. Rozhodně bych toto místo doporučila rodinám s akčními dětmi, které zde zužitkují svou nekonečnou energii. :)

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Eurobus ****

“Hotel Eurobus **** se nachází na exkluzivním místě – na poloostrově na slovenské přehradě Zemplínska Šírava. Krásnými výhledy na vodní hladinu a okolní přírodu se tedy můžete kochat nejen z pokoje a balkonu, ale také z hotelové restaurace, wellness i dalších prostor. Polopenze ve formě bufetu byla na jedničku a vždycky jsme se skvěle najedli. Po každodenních výletech jsme si užili zasloužený odpočinek v luxusním wellness. Tento hotel bych doporučila všem, kdo touží po nerušeném odpočinku v klidném a pěkném prostředí, a zároveň ocení pestré možnosti výletů. Je to opravdu dokonalé místo pro únik z každodenního shonu, kde si parádně dobijete baterky.”


👍 Pobyt v Hotelu Eurobus **** byl osobně ověřen Fanni, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 26. 6. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden