Objevte to NEJ z Chorvatska a získejte inspiraci pro příští dovolenou na Jadranu!

Oblíbené 0

Zatím nemáte žádné oblíbené nabídky.

  • K nabídkám se můžete kdykoliv vrátit
  • Oblíbené nabídky na jednom místě
  • Upozornění na změny v nabídkách

Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Hotelu Chalupa **** na Šumavě

Vydejte se s Cindy, členkou našeho týmu Travelking, na Šumavu. Konkrétně do Wellness Hotelu Chalupa **** ležícího v Prášilech v srdci národního parku. Jaká byla cesta, ubytování a jídlo? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Hotelu Chalupa **** na Šumavě

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 26.5.2024 - 28.5.2024
  • Ubytováni jsme byli v: Wellness Hotelu Chalupa ****
  • Lokalita ubytování: Šumava
  • Cestoval jsem: S partnerem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Na jarní pobyt na Šumavě jsme vyráželi autem z Brna. Po cestě jsme si udělali zastávku na zámku Blatná, který se nachází asi 60 km od cíle. Celkově nám trasa o délce 300 km zabrala 4 hodiny jízdy. Z dálnice D1 jsme sjeli u Humpolce a dál jsme pokračovali směrem na Tábor, Mirovice a Blatnou. Dálniční známku máme koupenou celoroční, takže jsme ji kvůli úseku Brno-Humpolec pořizovat nemuseli. Na Šumavu jsem se podívala úplně poprvé a musím přiznat, že jsem si cestu plnou výhledů na louky a lesy moc užila.

Hotel leží v malé obci Prášily na severu Šumavy a s pomocí navigace jsme jej našli bez problému. Hned po příjezdu nás nadchlo prostředí hotelu, protože jej obklopuje nejvýše položená botanická zahrada v Česku a posléze krásné šumavské lesy.

Jak to bylo s parkováním?

Přímo před hotelem se nachází venkovní parkoviště s kapacitou 5 stání. Parkování bylo zahrnuto v ceně balíčku a nebylo nutné jej předem hlásit.

Kde jsme se ubytovali?

Hned po příjezdu nás Wellness Hotel Chalupa **** zaujal svým vzhledem, který je harmonickou kombinací moderního a tradičního. Jedná se totiž o zbrusu nový hotel postavený ve stylu klasické horské chaty s dřevěným obložením, což v prostředí krásné šumavské přírody působí opravdu malebně. Celkově bylo v hotelu vše dokonale čisté a vkusně zařízené, a tak jsme se během pobytu cítili moc dobře. V hotelu je výtah, takže velkou výhodou je také bezbariérovost.

Náš pokoj se nacházel v 1. patře a byl dostatečně velký a zařízený vším potřebným. Vybaven byl pohodlnou manželskou postelí, psacím stolem se židlí, televizí, minibarem a skříněmi. V pokoji bylo díky francouzskému oknu hodně světla, což v kombinaci s obložením ze světlého dřeva působilo velmi útulně. Součástí pokoje byl také balkon s pěkným výhledem do přírody a koupelna se sprchovým koutem, toaletou, umyvadlem a fénem. Balkon byl společný s vedlejším pokojem.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V našem pobytovém balíčku byla zahrnuta polopenze s bufetovými snídaněmi přímo v hotelu a večeřemi v nedalekém Hostinci U Michala. Každé ráno nás v jídelně v přízemí přivítaly švédské stoly s pestrým výběrem teplých i studených snídaňových jídel. Dát jsme si mohli například sladké i slané pečivo, míchaná vajíčka, párečky, uzeniny, sýry, cereálie s mlékem či jogurtem a samozřejmě čerstvé ovoce a zeleninu. Z pití byly k dispozici džusy, čaje a káva z kávovaru. Snídaně byly skvělé a vůbec nic nám na nich nechybělo.

Jak jsme se najedli v okolí?

  • Oba dny pobytu jsme zašli na večeři do Hostince U Michala, který je jedinou restaurací v Prášilech. Naštěstí se ovšem jedná o skvělý podnik, kde si zaručeně pochutnáte stejně jako my! V jídelním lístku najdete českou klasiku jako svíčková na smetaně, guláš či knedlíky plněné uzeným masem, ale i moderní a odlehčenou kuchyni jako salát Caesar. Přítel si velmi pochutnal na králíkovi na smetaně, já zase na vepřovém tomahawk steaku s pečenými brambory. Restaurace je opravdu prostorná a zahrnuje starší vnitřní část s autentickou atmosférou, moderní vnitřní část, zasklenou zimní zahradu i posezení venku.
  • Po výletě jsme si odpoledne zpříjemnili zákuskem v cukrárně Pampeliška, která leží naproti hostinci. V nabídce mají české i moderní varianty dezertů, které v útulném prostředí dřevěné chaty chutnají dokonale.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Odpočinek v hotelovém wellness jsme si opravdu užili! Během našeho pobytu jsme byli jediní hosté, a tak jsme měli velký vnitřní bazén, finskou saunu i parní kabinu jen pro sebe. Bazén je dlouhý téměř 20 metrů, a díky tryskám si v něm můžete dopřát hydromasáž. Wellness je stejně jako celý hotel úplně nové a poskytuje nejvyšší komfort. Není nic lepšího než den strávený na výletech v krásné přírodě zakončit pořádnou dávkou relaxace. :)

Kam se vydat na výlet?

  • Přímo před hotelem se nachází nejvýše položená botanická zahrada v Česku (879 m n. m.). Více než 5 000 druhů domácích i cizokrajných rostlin si zde můžete prohlédnout zcela zdarma.
  • Navštívili jsme ikonické Černé jezero. Auto jsme nechali na parkovišti Špičácké sedlo a pokračovali pěšky po zelené turistické značce k cíli asi 3,5 km.
  • Trasa k Černému jezeru byla poměrně nenáročná, a jsme se cestou zpět rozhodli vystoupat k moderní rozhledně Špičák. Z hory Špičák jsme sjeli lanovkou, což bylo zajímavým zpestřením výletu.
  • Na výlet jsme zamířili také do nedaleké obce Srní, kde se nachází jedinečná atrakce – vlčí výběh s naučnou stezkou. Součástí je vnitřní expozice věnovaná těmto šelmám, a především 300 m dlouhá dřevěná lávka vedoucí nad výběhem vlků. Pokud byste se sem vydali, vřele doporučuji mít s sebou dalekohled. I v tomto případě je pro veřejnost vstup zdarma.
  • Posledním krásným místem, které jsme navštívili, bylo rašeliniště Chalupská slať, které je od hotelu vzdálené asi 50 minut jízdy autem. Kolem největšího rašelinného jezírka v ČR vede nenáročná stezka po dřevěném chodníčku. Tento jedinečný div přírody nás zcela okouzlil a každému, kdo mít cestu kolem, doporučuji rašeliniště navštívit.

Závěrečné hodnocení pobytu ve Wellness Hotelu Chalupa ****

“Jsem moc ráda, že jsem se na Šumavu podívala poprvé právě během pobytu ve Wellness Hotelu Chalupa ****. Se vším jsme byli maximálně spokojení! Jedná se o nádherný nový hotel v horském stylu, který překvapí nejen vyladěným moderním interiérem, ale především luxusním wellness s velkým bazénem a saunami. Bufetové snídaně v hotelu i večeře v nedalekém hostinci neměly chybu. Nejvíc ze všeho mě nadchlo prostředí hotelu – leží totiž přímo uprostřed botanické zahrady a jeho okolí tvoří především husté šumavské lesy. Nedaleko hotelu se nachází tolik atraktivních lokalit, že se během jednoho pobytu dá stihnout jen zlomek. Na Šumavu se tedy ještě určitě vrátím a do Wellness Hotelu Chalupa **** jakbysmet! ”


👍 Pobyt ve Wellness Hotelu Chalupa **** byl osobně ověřen Cindy, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 26. 6. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden