Objevte to NEJ z Chorvatska a získejte inspiraci pro příští dovolenou na Jadranu!

Oblíbené 0

Zatím nemáte žádné oblíbené nabídky.

  • K nabídkám se můžete kdykoliv vrátit
  • Oblíbené nabídky na jednom místě
  • Upozornění na změny v nabídkách

Osobně ověřeno: Recenze pobytu s výlety a wellness v Horském Hotelu Jelenovská *** v Bílých Karpatech

Vydejte se spolu se Cindy, členkou našeho Travelking týmu, do Bílých Karpat. Konkrétně do Horského Hotelu Jelenovská ***. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s výlety a wellness v Horském Hotelu Jelenovská *** v Bílých Karpatech

Informace o pobytu v bodech

Video z pobytu

Kam a jak jsme jeli?

Na pobyt jsme vyrazili autem z Brna. Většinu cesty jsme jeli po dálnici, takže nám přišla vhod dálniční známka, kterou máme celoroční. Vybrali jsme cestu přes Zlín, kde jsme si dali krátkou přestávku na oběd. Celkem nám 130 km dlouhá cesta trvala okolo 2 hodin, a to včetně pauzy na oběd, takže můžu říct, že uběhla rychle.

Jak to bylo s parkováním?

Parkovali jsme na bezplatném hotelovém parkovišti vzdáleném jen pár metrů od budovy. V době našeho pobytu zde bylo málo hostů, takže jsme neměli žádný problém najít volné místo. Pokud by však byl hotel plný, mohlo by být parkování obtížnější, protože se nejedná o extra velké parkoviště.

Kde jsme se ubytovali?

Horský Hotel Jelenovská *** se nachází na kopci nedaleko Valašských Klobouk. Jeli jsme sem podle mapy, a tak jsme hotel snadno našli. Díky jeho poloze se nám naskýtal krásný výhled do okolí. V době pobytu bylo deštivo, ale díky tomu byly výhledy ještě kouzelnější. Z lesů se linula mlha a tím byla scenerie okolní krajiny opravdu mystická. Hotel se nachází v CHKO Bílé Karpaty a je tu spousta turistických tras a cílů, například rozhleden.

Ubytováni jsme byli v Business pokoji s výhledem na údolí. Pokoj byl čistý, pěkně zařízený a především v něm byla postel s velmi pohodlnou matrací, která nám velmi vyhovovala. Vyspali jsme se tu parádně! V pokoji dále byla televize, stůl se židlí a zrcadlem, nechyběla ani velká šatní skříň a komoda. V koupelně byl sprchový kout, zrcadlo a také fén na vlasy.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V rámci našeho pobytu jsme měli polopenzi. Snídaně byly formou bufetu, který jsme si mohli vychutnat od 7:00 do 9:00 hodin, večeře byly naopak servírované a podávané v čase od 18:00 do 20:00 hodin. Na snídani nechyběl teplý bufet s párky a vejci, bohatý výběr sýrů a salámů, pečivo, pomazánky, různá zelenina i ovoce, ze sladkého pak jogurt, lupínky, müsli a sladké pečivo (štrůdl, čokoládový závin, ...).

První večer jsme měli na večeři grilovaný hermelín s opečenými brambory a zeleninou. Druhý večer měl přítel bůček se zelím a knedlíkem, já jsem měla na vyžádání bezlepkovou večeři v podobě rýže se sójovými nudličkami a grilovanou zeleninou. Jídlo celkově hodnotíme kladně, moc nám chutnalo.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Hotel má své vlastní wellness centrum. My jsme navštívili pouze bazén, který byl zahrnut v ceně pobytového balíčku. Bazén jsme měli v době návštěvy sami pro sebe. Voda byla příjemně teplá, velikost bazénu byla dostačující, stejně tak jeho hloubka. Za příplatek je možné navštívit saunu či vířivku a je tu také možnost různých procedur a masáží.

Kam se vydat na výlet?

S přítelem jsme využili toho, že se hotel nachází nedaleko slovenských hranic, a tak jsme si druhý den pobytu udělali výlet na Slovensko.

  • Spa Aphrodite - Jako první jsme navštívili známé slovenské lázně v Rájeckých Teplicích. Cesta nám trvala okolo hodiny a půl. Pobyt v lázních jsme si užili a v tomto chladném počasí byl odpočinek v termální vodě obzvlášť příjemný.

  • Žilina - Po návštěvě lázní jsme se vydali podívat ještě do nedaleké Žiliny, kde jsme si prošli náměstí a přilehlé uličky.

  • Rozhledna na Královci - Při cestě zpět na ubytování bylo už lepší počasí, a tak jsme se rozhodli navštívit ještě rozhlednu, která se nachází pár kilometrů od hotelu. Jelikož jsme jeli autem, tak jsme si k rozhledně udělali jen krátkou procházku. Od hotelu ale vede cesta pro pěší, která je dlouhá cca 4 km. Bohužel nahoře byla stále mlha, takže se nám nakonec výhled z rozhledny nepoštěstil. Za dobrého počasí ale návštěvu rozhledny určitě doporučuji.

  • Luhačovice - Poslední den pobytu jsme se cestou domů zastavili v Luhačovicích, které se nachází jen půl hodiny jízdy autem. Luhačovice jsme navštívili poprvé a moc se nám tu líbilo. Prošli jsme si lázeňskou kolonádu a na cestu si koupili lázeňské oplatky.


Závěrečné hodnocení pobytu v Horském Hotelu Jelenovská ***

“Pobyt v Horském Hotelu Jelenovská nás příjemně překvapil a nebylo zde nic, s čím bychom byli nespokojení. Personál hotelu byl velmi milý, pokoj byl pěkně zařízený, čistý a s výhledem na přilehlé údolí. Snídaně byly bohaté, večeře opravdu chutné a porce velké. Využili jsme i bazén, který jsme měli v době naší návštěvy sami pro sebe. V okolí se nachází různé turistické trasy a rozhledny. My jsme navštívili tu nebližší – Rozhlednu na Královci. Také jsme využili toho, že hotel leží u slovenských hranic a udělali jsme si výlet do lázní v Rájeckých Teplicích a do Žiliny. Při cestě zpět jsme nevynechali ani lázně Luhačovice, které jsou vzdálené pouhou půl hodinu autem. ”


👍 Pobyt v Horského Hotelu Jelenovská *** byl osobně ověřen Cindy, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 29. 6. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden