Objevte to NEJ z Chorvatska a získejte inspiraci pro příští dovolenou na Jadranu!

Oblíbené 0

Zatím nemáte žádné oblíbené nabídky.

  • K nabídkám se můžete kdykoliv vrátit
  • Oblíbené nabídky na jednom místě
  • Upozornění na změny v nabídkách

Osobně ověřeno: Recenze pobytu na jižní Moravě s turistikou a vínem v Pensionu Mlýn

Vydejte se spolu s Jozefem, členem našeho Travelking týmu, na jižní Moravu. Konkrétně do Pensionu Mlýn. Jaká byla cesta, ubytování a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu na jižní Moravě s turistikou a vínem v Pensionu Mlýn

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 18.11.2022 - 20.11.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Pensionu Mlýn
  • Lokalita ubytování je: jižní Morava
  • Cestoval jsem: S partnerkou
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Jel jsem z Prahy po dálnici D1 přímo do Velkých Bílovic. Za normálních okolností se dá trasa stihnout pod 2,5 hodiny, ale kvůli čerstvé sněhové pokrývce a nízkým teplotám se cesta protáhla na téměř 3 hodiny.

Jak to bylo s parkováním?

Parkování se nachází před penzionem a není nutné si jej předem rezervovat. Volných míst bylo dostatek, takže jsme zaparkovali zcela bez problémů.

Kde jsme se ubytovali?

Styl penzionu je spíše funkční, takže nečekejte žádné designové výstřelky, i tak je však velmi pěkný. Na recepci, která je součástí restauračního baru, se během check inu vypisuje příjezdový formulář. Ochotný personál nám ihned předal klíče a tipy na výlety po okolí. Chodby i pokoj byly velmi čisté a vymalované na bílo. Ve vybavení nechyběla lednička, televize, stolek a pohodlná manželská postel. V prostorné koupelně byla toaleta a sprchový kout.

Velkou výhodou je klidné okolí, díky kterému jsme si mohli dopřát ničím nerušený spánek. Okna směřují k okolním polím a zahradám. V blízkosti se rozprostírá zemědělské družstvo a komerční sklad, ale vše bylo velice tiché a nic nás během pobytu nerušilo.

Penzion stojí na okraji obce Velké Bílovice u hlavní cesty a lze jej hravě najít pomocí navigace i map. V dojezdové vzdálenosti leží ta nejzajímavější místa v regionu, k turistickým trasám vedoucím k atraktivním cílům je to jen 15 minut chůze. Přilehlé vinné sklípky jsou na opačné straně vesnice cca 30 minut pěšky.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Součástí pobytového balíčku byla polopenze, která se skládala z bufetových snídaní a servírovaných večeří à la carte. První večer jsme jídlo bohužel nestihli, ale ten druhý jsme si pochutnali na bramborách s kuřecím masem a grilovaném sýru. Snídaně měla formu bufetu a na výběr bylo například čerstvé pečivo, vajíčka, párky a různé druhy uzenin. Velice chutná byla lokální zelenina a sýry. Naprosto fenomenální koláče nám pak příjemně pohladily bříška. K pití byly v nabídce 4 druhy džusů a množství čajů. Restaurace v penzionu je volně přístupná i neubytovaným zákazníkům a disponuje výběrem vín ze 4 lokálních vinařství.

Jak jsme se najedli v okolí?

Stravu v okolí jsem nevyhledával. V době oběda jsme byli na vinohradech a stačila nám pouze svačina.

Kam se vydat na výlet?

  • Penzion leží ve vinařské oblasti regionu Slovácko. Naším hlavním cílem byl útěk z města za klidem jižní Moravy. Vedle objevování okolní přírody a vinohradů jsme se těšili na procházky dlouhými lány vinné révy.

  • Naše toulky vedly skrze vesnici do čtvrti Staré Belegrady, kde sídlí většina místních vinařství. Ačkoliv se jednalo o velmi chladný víkend, pustili jsme se do 3hodinové procházky po okolních kopcích a vyfotili se u slavné kapličky nad obcí. Odtud je to kousek do malebné vesničky Vrbice, ve které naleznete okouzlující řadové vinné sklípky. Na rozdíl od ostatních sklípků v regionu jsou ty vrbické vytesané do skály. Příjemně nás překvapil jeden místní vinař, protože nás pozval na ochutnávku svých oblíbených vín, když jsme šli kolem.

  • Ve Velkých Bílovicích je vinařství na každém rohu, a proto se nám povedlo navštívit pouze dvě. Vinařství Spěvák nás nadchlo logem a krásným sídlem. Uvnitř nás zaujaly figuríny z korkových zátek. Večer nás zahřála návštěva ve sklepě u pana Osičky. Ochutnávka zabrala bezmála 2 hodiny – vinné sklípky zkrátka představují pohodlné útočiště v každém ročním období. Hlavní lákadla v okolí jsou pak cyklotrasy a několik vyhlídek. Mrazivé počasí nám bohužel zabránilo je obejít všechny.


Závěrečné hodnocení pobytu v Pensionu Mlýn

“Pobyt v Pensionu Mlýn jsme si i přes nepřízeň počasí nadmíru užili a velice nás potěšila ochota personálu a pohostinnost místních. Oblast nabízí dokonalý útěk z města a mnoho různorodých atrakcí – od vyhlídek a turistických tras po jedinečná lokální vinařství a unikátní vinné sklípky. Na komfortní ubytování a stravu formou polopenze budeme vzpomínat dlouho a s láskou.”


👍 Pobyt v Pensionu Mlýn byl osobně ověřen Jozefem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 1. 7. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden