Objevte to NEJ z Chorvatska a získejte inspiraci pro příští dovolenou na Jadranu!

Oblíbené 0

Zatím nemáte žádné oblíbené nabídky.

  • K nabídkám se můžete kdykoliv vrátit
  • Oblíbené nabídky na jednom místě
  • Upozornění na změny v nabídkách

Netradiční aktivity, které můžete vyzkoušet (ne)jen na Slovensku

Připravili jsme si pro vás pár tipů na netradiční aktivity v různých koutech Slovenska. Ať už chcete na vlastní kůži poznat nepoznané nebo udělat radost dětem během volných dní, najít se tu dá leccos. Musíte jen vědět, kde hledat.
Netradiční aktivity, které můžete vyzkoušet (ne)jen na Slovensku

Splav na dřevěných vorech nezažijete jen tak někde

Splav Dunajce na vorech v nádherné scenérii Pieninského národního parku je opravdu ojedinělým zážitkem. Trasa dlouhá asi 10 km vede z Červeného Kláštera průlomem Dunajce po státní hranici u obce Lesnica. Trvá zhruba 90 - 120 minut a během ní se vám naskytne pohled na majestátní vrcholy Tři koruny, symbol samotných Pienin.


Vysoké skalní stěny, podél kterých se budete plavit, jsou opředeny mnohými legendami, jak vám průvodci během splavu rádi povypráví. Dozvíte se například, jak nejznámější zbojník Jánošík přeskočil Dunajec v nejužším místě, když ho honili pandúři, nebo o sedmi záletnických mniších z Červeného Kláštera, kteří zkameněli, když chodili za polskou jeptiškou.


Z cílové stanice pak máte možnost dopravit se zpět do hlavního přístaviště na kolech.

Pieniny

Ve Vysokých Tatrách se jednoduše nedá nudit

Slovenské velehory vám nabízejí nekonečné možnosti rekreace, sportu a různých aktivit. Během zimních měsíců máte možnost spatřit tu další mimořádnou atrakci, kterou je Tatranský ledový dóm. Ten umožňuje obdivovat výstavu ledových soch - tvorbu mistrů inspirovaných krásnou tatranskou přírodou. Návštěvníci si velmi chválí precizní práci umělců a doporučují expozici jako výlet pro celou rodinu. Dostat se sem ze Starého Smokovce je možné ať už pěšky po silnici (cca 45 minut) nebo lanovkou na Hrebienok (cca 7 minut).

Další zastávkou pak může být Tricklandia - oblíbená atrakce ve Starém Smokovci. Připraveny jsou tu pro vás pozoruhodné optické iluze - 24 atrakcí, 15 trick-artových obrazů, rozšířená realita, antigravitační místnosti a nejkrásnější zrcadlové bludiště ve střední Evropě. Tricklandia je tak skvělým tipem na program s dětmi, zvláště pokud počasí nedovoluje jiné aktivity venku.

Slovensko - Nejoblíbenější pobyty

Jen 10 minut jízdy autem odtud narazíte na další zajímavost. Tatrabob je bobová dráha, která je v provozu po celý rok, a byla by škoda ji při návštěvě Tatranské Lomnice nevyzkoušet. Je to nenáročná zábava, která však za cenu 5 € dokáže vyčarovat dítěti (i dospělému) obrovský úsměv. Nepatří mezi nejadrenalinovější atrakce, přesto ji však nedoporučujeme pro úplně malé děti.


Vyzkoušeli jste už někdy simulátor volného pádu? Tento adrenalinový zážitek a stav beztíže máte možnost pocítit v Hurricane Factory Tatralandia v Liptovském Mikuláši. V tomto krásném historickém městě ale najdete i spousty jiných atrakcí. Jednou z těch, které zaujmou především děti, je například i Tatrapolis - Svět miniatur.

Seznamování s historií nemusí být nuda

Tentokrát se přesuneme do západní části Slovenska. BrainTeaseLava City Game je zážitková aktivita zaměřená na poznávání historického centra Bratislavy formou skupinové hry. Je určena pro týmy 2 - 5 hráčů s cílem poznávat zajímavé části hlavního města prostřednictvím dobrodružných a zábavných úkolů. Nejenže se zabavíte, ale potrápíte si i mozkové závity. Obtížnost je přizpůsobena tak, aby hru zvládli i ti mladší, zapojit se tedy může celá rodina.

  • Délka trasy: 2 - 3 km
  • Délka hry: 90 - 180 minut
  • Cena: 59 € za skupinu do 5 osob

Organizátoři nabízí i variantu, kdy se do hry může zapojit až 12 týmů najednou (cca 100 osob). V případě zájmu umí přizpůsobit hru i na místa mimo Bratislavu (v minulosti např. Zochova Chata, Piešťany, Banská Štiavnica).

U netradičního poznávání slovenské metropole ještě zůstaneme. Díky Authentic Slovakia se přenesete v čase. Realizují totiž nevšední prohlídky, během kterých se snaží přiblížit vliv komunistů na Bratislavu jako město. Organizátoři přišli s originálním nápadem a vy tak máte možnost probádat město z legendárních vozů. Objednat si můžete prohlídku vozidly značky Škoda - v nabídce je legendární škodovka z roku 1970 a osmimístný van Škoda 1203. Spolu s průvodcem se projedete podél architektonických "skvostů" komunistické éry, vojenských bunkrů z druhé světové války či bývalé hranice Železné opony.


Zvolit si můžete i cykloprohlídku, během níž zabloudíte k jiným, ale rozhodně také ne zrovna obvyklým turistickým zastávkám.


Procházka v korunách stromů

Stezka v korunách stromů v Bachledove dolině se okamžitě po otevření stala vyhledávanou atrakcí. Součástí stezky jsou edukační zastávky, síť ve výšce 32 metrů, různá adrenalinová zákoutí a připravuje se i 67 metrů dlouhý tobogán. Za příplatek si můžete objednat i procházku s doprovodným programem "Lesy Karpat od kořenů po koruny stromů".

Po velkém úspěchu Bachledovy doliny se nově budete moct projít výšinami i v Bojnicích. Vyhlídkovou věž s převýšením asi 30 metrů otevřeli teprve nedávno. V bojnické instalaci nazvané Racek v oblacích je navíc obrovská skluzavka, takže o radost dětí bude postaráno.

Jízda historickým dětským vláčkem

V případě, že během letních prázdnin potřebujete dětem vymyslet zajímavý program v okolí Košic, máme tip i pro vás. Rekreační středisko Alpinka s golfovým hřištěm a možností opékání je místním dobře známé. Zážitek z výletu na Alpinku však bude obohacen, pokud zvolíte dopravu Dětskou železnicí přes malebné Čermeľské údolí. Historický vláček zaujme zejména nadšence technických strojů, ale zpestří výlet nepochybně celé rodině.

Autor článku:

Aktualizováno: 2. 7. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden