Objevte to NEJ z Chorvatska a získejte inspiraci pro příští dovolenou na Jadranu!

Oblíbené 0

Zatím nemáte žádné oblíbené nabídky.

  • K nabídkám se můžete kdykoliv vrátit
  • Oblíbené nabídky na jednom místě
  • Upozornění na změny v nabídkách

Aquapark Tropical Islands u Berlína aneb Naprosto nová kategorie vodních zážitků

Aquapark Tropical Islands vás přenese do Jižního Pacifiku, aniž byste museli opustit střední Evropu. Těšit se můžete na tematické bazény, tobogány, divoké řeky, wellness i let horkovzdušným balónem. Areál ukrývá i největší indoor deštný prales na světě.
Aquapark Tropical Islands u Berlína aneb Naprosto nová kategorie vodních zážitků

O aquaparku Tropical Island

Tropical Island na okraji Berlína je zcela unikátní prostor, který vás přenese do pacifického resortu, aniž byste museli opustit střední Evropu. Pokud jste si mysleli, že vás aquapark již nemůže překvapit, představte si obrovskou budovu bývalého hangáru na vzducholoď proměněnou v umělou celoročně otevřenou rajskou zahradu. Venku se můžete koulovat a pak si uvnitř klidně zaplavete v umělém moři nebo prozkoumáte exotický deštný prales. Areál dosahuje plochy 70 000 m² a jeho velikost dokonale ilustruje fakt, že si v něm jde pronajmout i horkovzdušný balón. Vnitřní teplota má navíc celoročně příjemných 30 °C a obloha je vybavena umělým sluncem.

Co všechno zažijete?

Během letních měsíců začnete s objevováním hned před hlavní budovou. Venkovní prostory totiž nabízejí tzv. Amazonii. Jde o členitou plochu plnou nejrůznějších atrakcí. V rámci bazénového světa je k dispozici bublinková koupel, klidná řeka, masážní sprcha, masážní trysky i lehátka s vodními tryskami. Dále si můžete užít vodopád nebo široké rodinné skluzavky. Bazén samotný má koridory pro plavce dlouhé 25 metrů. Na odpočinek je zde i relaxační bazén.

Amazonií teče nejdelší divoká řeka v Německu dlouhá 250 metrů. Rychlost proudu je 1,5 metrů za sekundu a převýšení je 3,5 metrů. Pokud byste ale raději chytili pořádnou vlnu, není to vůbec žádný problém. Pororoca nabízí výborný surf simulátor s umělou vlnou a veškerým vybavením. Upozorňujeme, že divoká řeka i umělá vlna jsou určeny pouze plavcům starším 8 let. V případě, že vás voda omrzí, můžete si zahrát fotbal, beach volejbal nebo se jen tak opalovat na jednom z 2 500 lehátek.

Pod ohromnou střechou se skrývají další zábavné atrakce. Ve vodních světech si můžete vybrat ze dvou velkých tematických vodních ploch. „Jižní Pacifik“ má rozměr pěti olympijských bazénů a teplotu vody 28 °C. Zároveň je lemován 200metrovou písečnou pláží. Na „horizontu“ se poklidně houpe Princezna Moana, která nabízí vyžití pro vaše ratolesti. Během jasných dní si nezapomeňte přibalit opalovací krém, protože zde obrovskými okny proudí přírodní sluneční světlo.

Okouzlující Laguna vám pomůže naplnit sny o pohádkové dovolené na Bali. Užít si můžete pohled na chaty balijského střihu, vodopád se záhadnou slují i kanály s nevyzpytatelnými proudy. V areálu Laguny dále navštivte osvětlené podzemními skluzavky nebo se jen položte do vířivky a nechte se unášet příjemně teplou vodou. To vše s výhledem na panorama deštného pralesa.

Fanoušci rychlosti a adrenalinu pak jistě ocení nabídku tobogánů. Na výběr je hned ze čtyř možností od rodinné skluzavky na pneumatice po turbo variantu, kde lze jet rychlostí až 70 km/h. Tahle tobogánová věž je mimochodem s výškou 27 metrů nejvyšší tohoto typu v Německu. Hned vedle je vodní hřiště s menšími klouzačkami, na kterém zažijete hromadu zábavy.

Expedici do největšího indoor deštného pralesa na světě byste si neměli nechat ujít. Tento umělý biotop obsahuje 50 000 rostlin z více než 600 druhů. Nemusíte se však obávat nepříjemného hmyzu nebo velkých predátorů, protože zde potkáte jen koroptve, papoušky a okrasné ryby. Stezka je přes kilometr dlouhá a nabízí nezapomenutelný zážitek. Uprostřed leží Kupu Kupu – dům exotických motýlů.

V aquaparku Tropical Islands také naleznete bary a restaurace s nejrůznějšími specialitami a exotickými drinky.

V rámci wellness si užijete nespočet saun, ale i solnou jeskyni. Zároveň si lze nechat nanést bahenní obličejovou masku a absolvovat jiné kosmetické procedury a masáže. Plavali jste celý den a stále jste plni síly? Ve fitness klubu se o vás určitě dobře postarají.

Co si odnesete?

Pokud pomineme zrelaxovanou mysl a hromadu zážitků, můžete navštívit smíšený obchod se suvenýry, kde pořídíte pěkné upomínky na parádní den. Kromě pamětních předmětů lze zakoupit nejrůznější kempovací potřeby i hry.

Jak se do aquaparku dostanete?

Možností, jak se do Tropical Islands dostat, je hned několik. Pokud pojedete autem, jeďte po dálnici Berlín-Drážďany (A13), kterou můžete použít jak z Berlína, tak z Drážďan, a poté sjeďte na Tropical Islands Alle (L711). Cesta zabere od českých hranic přibližně 1,5 hodiny. U budovy je placené parkoviště, které stojí 5 € – tento poplatek vám zajišťuje parkování do 13:00 hodin následujícího dne. Další parkoviště P2 a P3 jsou zdarma a dostanete se k nim pomocí navigačních cedulí.

Nedaleko areálu se také nachází vlaková a autobusová zastávka Brand Tropical Islands (1,2 km). Z Berlína se na ni dostanete vlakovými linkami RE2 a RE7 (ze zastávek: Berlin Ostkreuz, Berlin Ostbahnhof, Berlin Alexanderplatz, Berlin Friedrichstraße, Berlin Hbf, Berlin Zoologischer Garten, Berlin-Charlottenburg, Berlin-Wannsee). Poté můžete přestoupit na bezplatnou kyvadlovou dopravu a dojet přímo před hlavní budovu Tropical Islands.

Jaká otevírací doba?

Resort je otevřen nonstop i během státních svátků. Provozovatel si však vyhrazuje právo na uzavření jednotlivých atrakcí z důvodu údržby.

Co dalšího je dobré vědět?

  • Tropical Islands Resort je z většiny bezbariérový. Areál má široké chodníky, disponuje bezbariérovými toaletami, výtahy a rampami.

  • Personál recepce je přítomen od 8:00 do 21:00 hodin, ale areál je otevřený nonstop. Pro hosty ubytované v areálu je check in v 16:00 hodin a check out buď v 10:00 nebo 11:00 v závislosti na variantě ubytování. Pokud víte, že nestihnete check in, lze se domluvit individuálně.

Autor článku:

Aktualizováno: 2. 7. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden