Objevte to NEJ z Chorvatska a získejte inspiraci pro příští dovolenou na Jadranu!

Oblíbené 0

Zatím nemáte žádné oblíbené nabídky.

  • K nabídkám se můžete kdykoliv vrátit
  • Oblíbené nabídky na jednom místě
  • Upozornění na změny v nabídkách

5 nejkrásnějších míst, kam z Česka dojedete za pár hodin

Jak využít volné víkendy? Byla by škoda je promrhat, když stačí sednout do auta a za pár hodin dojedete na některé z těchto kouzelných míst. Slovensko, Polsko, Maďarsko, Německo i severní Itálie nabízejí nádherná místa, o kterých možná ještě ani nevíte.
5 nejkrásnějších míst, kam z Česka dojedete za pár hodin

Rakotzbrücke, ďáblův most v Německu

  • Autem z Prahy: 3 hodiny

    Rakotzbrucke

Most blízko Drážďan s názvem Rakotzbrücke, což doslova znamená Ďáblův most, je opředený tajemnem. Uprostřed německých lesů se před vámi zničehonic objeví most, který s odrazem v řece tvoří dokonalý kruh. Na první pohled fascinující, ale zároveň i trošku hrůzu nahánějící, obzvlášť když se sem vypravíte za sychravého počasí.

Výlet k mostu je ideální spojit s návštěvou Drážďan, které mají bohatou historii a po 2. světové válce byly z velké části obnoveny. Především pohled na kostel Panny Marie stojí za to.


Pohádková Rybářská Bašta v Budapešti

  • Autem z Prahy: 5 hodin

    Rybarska basta

Chcete si na chvíli připadat jako v pohádce Walta Disneyho? Vydejte se do Budapešti, hlavního města Maďarska, kde na pravém břehu Dunaje objevíte Rybářskou Baštu. Tato neogotická a místy neorománská stavba je oblíbená i kvůli výhledu na budapešťský parlament.

V její těsné blízkosti je postavený Matyášův chrám, který zaujme především svou pestrobarevnou střechou. Obě stavby jsou postaveny ze světlého kamene, který způsobuje, že máte z celého místa až pohádkový pocit. Nejkrásnější výhledy zde zažijete při východu slunce.


Sirmione, městečko u jezera Lago di Garda

  • Autem z Prahy: 9 hodin

    Lago di Garda

Severní část Itálie je snad ještě krásnější než její pobřeží. Moře je zde nahrazeno jezery, která jsou obklopena dechberoucí přírodou. Mezi nejoblíbenější patří Lago di Como, Lago Maggiore a Lago di Garda. Právě u posledního jmenovaného se nachází městečko Sirmione. Hradby města najdete hned u jezera, které vás okouzlí tyrkysovou barvou.

Jakmile jednou zažijete sever Itálie, už se nebudete chtít vracet na pobřeží.


Monumentální slovenská zřícenina Spišského hradu

  • Autem z Prahy: 6,5 hodiny

    Spišský hrad

Spišský hrad u Slovenského ráje je nejrozsáhlejší hradní zříceninou ve střední Evropě, a dokonce i jedním z největších hradních komplexů celé Evropy a společně s přilehlými památkami je zapsán na seznam UNESCO.

Díky vyvýšené poloze si užijete výhled na okolní přírodu a ve vesnici Spišské Podhradie si následně vychutnáte slovenské speciality, ať už ty tekuté nebo k zakousnutí.


Zakopane, perla polských Tater

  • Autem z Prahy: 6,5 hodiny

    zakopane

Že máte Tatry spojené především se Slovenskem? Chyba! Polské jsou sice menší, ale o to malebnější. V blízkosti hranic Polska se Slovenskem se rozkládá městečko Zakopane, které je nejvýše položeným polským městem.

Pro tuto pro oblast jsou typické dřevěné domečky takzvané tradiční goralské dřevěnice. V zimě byste řekli, že by se tam mohla točit nejedna pohádka, ale ani s létem Zakopane neztrácí na své kráse.

Až zde budete, tak ochutnejte místní alkohol, oříškovou Soplici, kterou smícháte s mlékem. Možná to zní podivně, ale budete překvapeni, jak je lahodná.

Autor článku:

Aktualizováno: 3. 7. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Objevujte Slovensko s Travelkingem

Vybírejte z jedinečných a ověřených pobytů