Nechte se okouzlit krásou národního parku Malá Fatra! Ubytujte se v Horské chatě pod Sokolím, v malebné Vrátné dolině a užijte si nádherné výhledy i parádní výlety. Pokořte třeba Velký Kriváň, navštivte Jánošíkovy díry nebo vyrazte za kulturou do Žiliny. K tomu si vychutnáte skvělou polopenzi a můžete využít i slevu do wellness centra.

O ubytování

Horská chata pod Sokolím je nejvýše položené ubytovací zařízení ve Vrátné dolině, v národním parku Malá Fatra. Z hotelu si užijete nádherný výhled na údolí i horské masivy a jde o perfektní výchozí bod k nejrůznějším výletům. V zimě se můžete těšit také na parádní lyžovačku.

Za kulturou a památkami se vydejte do Žiliny (32 km). Uvidíte zde Mariánské náměstí se dvěma studnami a radnicí, která se každou celou hodinu rozezní melodickou zvonkohrou. Kousek od náměstí stojí gotický kostel Nejsvětější Trojice ze 14. století a Burianova věž z 16. století, která je považovaná za symbol města. Nenechte si ujít ani návštěvu Budatínského hradu obklopeného anglickým parkem, který je sídlem Považského muzea s více než 1 200 exponáty.

V teplejších měsících nastává ten pravý čas na pěší a cyklistické výlety. Projděte si naučný chodník Jánošíkovy díry (6,3 km), zdolejte nevyšší vrchol Malé Fatry, Velký Kriváň (7 km), nebo vystoupejte na 30 metrů vysokou rozhlednu Terchovské srdce (5 km). Pro cyklisty je zde připravená celá řada cyklotras, od těch lehkých, jako je trasa Terchová-Vrátna nebo okruh okolo Vodního díla Žilina, přes středně těžké (Žilina-Terchová, okruh okolo vodní nádrže Nová Bystrica) až po náročnou cyklotrasu Drsná 100-vka.

V zimě si užijete především lyžování, a to rovnou ve třech lokalitách – Paseky, Chleb a Poludňový grúň, které společně tvoří lyžařské středisko Vrátna Malá Fatra. Lokalita Paseky (700 m) je vhodná pro lyžaře všech úrovní, kteří se zde vyřádí na 12 sjezdovkách. Chleb (7 km) je tím pravým místem pro milovníky adrenalinu, na ty zde čeká nejstrmější sjezdovka a nejdelší černá sjezdovka na Slovensku. Poludňový grúň (5,3 km) je zase rájem pro náročné lyžaře, snowboardisty a ski alpinisty.

Kde budete spát?

Z pokojů obložených dřevem na vás rázem dýchne horská atmosféra. K dispozici budete mít vlastní koupelnu, televizi a WiFi připojení.

  • Dvoulůžkový pokoj je vybavený samostatnými jednolůžkovými postelemi.

  • Rodinný pokoj je větší než dvoulůžkový pokoj a najdete v něm manželskou postel a rozkládací pohovku.

  • Mezonet je ze všech pokojů nejprostornější, ve spodním patře najdete manželskou postel, v horním jsou umístěné dvě jednolůžkové postele.

Na čem si pochutnáte?

Součástí horské chaty je útulná restaurace s krbem a letní terasou, kde si pochutnáte na tradiční slovenské kuchyni, ale i pokrmech pro vegetariány nebo celiaky.

Cestujete s dětmi?

Pro nejmenší je v hotelu k dispozici dětský koutek, kde se skvěle zabaví například při nepříznivém počasí.

Horská chata pod Sokolím **

Horská chata pod Sokolím **

Vrátna dolina 1 , Terchová
Slovenská republika

Provozuje společnost:
UBC Services, s.r.o. IČ: 45925160


+420 558 000 298

info@travelking.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 10 €/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Lyžárna
Konferenční místnost

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
2,9 km
Vzdálenost od lázní
39,4 km
Zastávka
0,6 km
Sjezdovka
0,7 km
Běžkování
0,7 km

Tipy na výlet

Národní park Malá Fatra

Národní park Malá Fatra Tip na výlet

Malá Fatra je učiněný turistický ráj, ve kterém lze podnikat překrásné, více nebo méně náročné túry. Bezesporu nejnamáhavější z nich je velice atraktivní hřebenovka. O Malé Fatře se tvrdí, že má v sobě trochu z každého koutu Slovenska. Mnoho lidí je dokonce přesvědčeno, že se tu nachází nejhezčí slovenský vrchol, kterým je Veľký Rozsutec. Velice oblíbeným je též nejvyšší vrchol Malé Fatry - Veľký Kriváň. Nejen tyto dva, ale i mnohé jiné vrcholy nabízejí za dobré viditelnosti překrásné výhledy na Velkou Fatru, Západní Tatry, Chočské vrchy a další pohoří.

Více informací
Žilina
Žilina
Jánošíkove diery
Jánošíkove diery
Budatínský hrad
Budatínský hrad