Karlovy Vary jsou nádhernou oblastí České republiky, která má rozhodně co nabídnout. Prozkoumejte ji z tříhvězdičkového Hotelu Marttel, který stojí v klidné části města jen cca 2 km od hlavních památek Karlových Varů, jako je pramen Vřídlo, Mlýnská kolonáda a další. Navíc dostanete vstupenku do Pivního muzea i do Muzea lázeňských pohárků.

O ubytování

Hotel Marttel *** najdete v klidné vilové části Karlových Varů. Příjemnou procházkou se odsud dostanete ke Dvořákovým sadům a Sadové kolonádě, smontované z litinových dílů v letech 1880 – 1881, ve které vyvěrá Sadový a Hadí pramen.

Podél říčky Teplá můžete pokračovat k pseudorenesanční kamenné Mlýnské kolonádě, která je v z karlovarských kolonád největší a vyvěrá zde rovnou 5 pramenů – Mlýnský pramen, pramen Rusalka, Pramen knížete Václava, pramen Libuše a Skalní pramen. O kousek dál najdete krásnou dřevěnou Tržní kolonádu ve švýcarském stylu a Zámeckou kolonádu, ze které je ale v současnosti přístupný pouze altán s vývěrem Horního zámeckého pramene.

Po prohlídce kolonád můžete pokračovat do lázeňských lesů a parků. Zajděte si třeba k vyhlídce Jelení skok, projeďte se lanovkou k rozhledně Diana a podívejte se do motýlího domu Papilonia a do obory Svatý Linhart. V okolí je i množství malebných vyhlídek, třeba Goethova vyhlídka s červenou rozhlednou, vyhlídka Karla IV. nebo vyhlídka Tři kříže s dřevěným altánem.

Zpátky ve městě na vás bude čekat Muzeum Becherovky, kde si můžete dopřát i ochutnávku tohoto bylinného likéru, hvězdárna s pestrým programem, pravoslavný kostel sv. Petra a Pavla s působivou modrou střechou nebo sklárna Moser, kde se seznámíte s tradičními sklářskými postupy. Nejen v zimě potom stojí za návštěvu také Vánoční dům s celoroční výstavou vánočních dekorací, Andělskou kavárnou a Muzeem medvídků.

Pobyt v Karlových Varech se nakonec neobejde bez návštěvy lázní. Zajít si můžete třeba rovnou do jedněch z nejstarších – Alžbětiných lázních, založených v roce 1906, které jsou zároveň největším balneoprovozem v Karlových Varech s cca 60 druhy lázeňských procedur. V nádherné pseudobarokní budově na vás čeká plavecký bazén, relaxační bazén, infrasauna či solná jeskyně.

Na čem si pochutnáte?

V příjemné a světlé restauraci v přízemí hotelu se každé ráno servírují bohaté snídaně formou bufetu. Vybírat si můžete z čerstvého pečiva, sýrů, uzenin, cereálií, vajíček v různých úpravách a jiných studených i teplých jídel.

Vyzkoušet můžete také některou z okolních restaurací, populární volbou je zážitková restaurace Varyo (1,4 km), ze které budete mít nádherný výhled na centrum Karlových Varů, nebo restaurace Staroslovanská kuchyně (1,7 km) s unikátním domácím pečivem, tradiční pecí a nefiltrovaným pivem.

Hotel Marttel ***

Hotel Marttel ***

Lidická 447/12 , Karlovy Vary
Česká republika

Provozuje společnost:
Recovery Clinic a.s. IČ: 09796223


+420 558 000 298

info@travelking.cz

Check In
14:00 - 20:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 250 Kč/noc
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Konferenční místnost
Přednáškový sál
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
2 km
Vzdálenost od lázní
2 km
Zastávka
100 m

Tipy na výlet

Karlovy Vary

Karlovy Vary Tip na výlet

Karlovy Vary byly založeny již roku 1350 na povel Karla IV. Historie léčby zde trvá již více než 660 let. Zlatou éru a největší rozkvět ale lázně zažívají až 18. a 19. století, kdy získávají celosvětový věhlas a také dnešní architektonicky úchvatnou podobu. Léčivé prameny zde pomocí termálních koupelí a pitné kúry pomáhají k léčbě onemocnění pohybového a trávícího ústrojí a při poruchách látkové výměny.

Nejkrásnější kolonády Karlových Varů:

  • Tržní kolonáda
  • Mlýnská kolonáda
  • Sadová kolonáda
  • Vřídelní kolonáda
  • Všechny kolonády ukrývají prameny, které můžete ochutnat. Pořiďte si v jednom z místních stánků lázeňský pohárek a vydejte se na průzkum. K odpočinku je k dispozici velké množství laviček. Posaďte se a vychutnávejte nezapomenutelnou atmosféru.

Při návštěvě města byste neměli vynechat několik památek a atrakcí. Patří k nim pravoslavný kostel sv. Petra a Pavla, rozhledna Diana, u které se nachází Motýlí dům a výletní restaurace, sklárny Moser a Návštěvnické centrum Becherovka. K procházkám lázeňským lesem zve několik vyhlídek. Nejznámější je vyhlídka Jelení skok, jeden ze symbolů města. K Varům neodmyslitelně patří i tradiční lázeňské oplatky. Při procházkách městem si je můžete vychutnávat jednotlivě v podobě horké oplatky. Celá balení jsou potom v nabídce i v dárkovém provedení a nabízí mnoho příchutí.

Více informací
Vřídlo a Vřídelní kolonáda
Vřídlo a Vřídelní kolonáda
Bazénové centrum v Karlových Varech
Bazénové centrum v Karlových Varech
Muzeum Jana Bechera
Muzeum Jana Bechera