Chcete zažít opravdu jedinečný pobyt v dokonalém souznění s přírodou? Ubytujte se v jednom z posedů Blanko a užijte si krásnou přírodu České Kanady a ničím nerušený klid. Na dosah budete mít skvělé výletní cíle, včetně krásných historických památek. Těšit se můžete také na welcome drink, snídaně formou bufetu a venkovní ohniště či gril k zapůjčení.

O ubytování

Blanko posedy jsou součástí moderního resortu u přírodní rezervace Blanko, rakouských hranic a Nové Bystřice, v oblasti tzv. České Kanady. V okolí si na své přijdou turisté, sportovci i rodiny s dětmi. Nabídka výletních cílů v okolí je jednoznačně pestrá. Ať už vás zajímají přírodní krásy nebo historické památky, určitě si přijdete na své.

Projděte se okolo rybníku Blanko (v zimě tudy vede i běžkařská trasa) a vyrazte k zaniklé osadě Mnich (3,1 km) nebo na Hamerský vrch (4,9 km). Navštívit můžete také lesní nádraží (12,7 km) v nedalekém Kaprounu, kde byl v roce 1900 vyhozen z vlaku český velikán Jára Cimrman za černou jízdu. Při výletech za památkami pak nesmíte vynechat hrad Landštejn (14,3 km), považovaný za srdce České Kanady, kostel Nejsvětější trojice (7,9 km) v Klášteře, coby nejvýznamnější barokní památku v jižních Čechách, nebo historické město Slavonice (24 km) s krásnou renesanční architekturou.

V létě nebudete mít nouzi ani o možnosti koupání či rybolovu, jižní Čechy jsou přece jen rájem rybníků. Osvěžit se můžete přímo v rybníce Blanko, jehož součástí je i malé slatinné rašeliniště, díky kterému by místní voda měla mít pozitivní účinky na zdraví. Můžete vyrazit také k rybníku Velký klikovský (13,4 km) a dalším. Pokud dáváte před koupáním v přírodě přednost aquaparku, navštivte ten v Jindřichově Hradci (20,1 km), kde na vás čeká spousta vodních atrakcí. V zimě zase otestujte Lyžařský areál Hradiště u Nové Bystřice (5,2 km) s 300m sjezdovkou a 3 vleky.

Kde budete spát?

Ubytujete se ve stylovém posedu Krabička nebo Domeček, kde si užijete jedinečný pocit sepjetí s přírodou při zachování komfortu a bezpečí. Posedy jsou vybaveny sklápěcí postelí, stolkem se židlemi a malou kuchyňkou. Posed Krabička je vhodný maximálně pro dvě osoby, Domeček ubytuje až pět hostů díky zabudovanému spacímu patru. V posedu není zavedena elektřina ani voda, k dispozici ale budete mít lucerničku a powerbanku a využít můžete WC a koupelnu v hlavní budově.

Na čem si pochutnáte?

V hlavní budově resortu se servírují také bohaté snídaně formou bufetu, kde si vyberete podle vaší chuti. V kuchyňce posedu či u venkovního grilu navíc můžete předvést i své kulinářské schopnosti.

Blanko posedy

Blanko posedy

Smrčná 61 , Nová Bystřice
Česká republika

Provozuje společnost:
Blanko projekt s.r.o. IČ: 27675548


+420 558 000 298

info@travelking.cz

Check In
od 16:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zdarma - pouze malá plemena
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
3 km
Vzdálenost od rybníka
40 m
Zastávka
3,7 km
Aquapark
31,4 km
Sjezdovka
5,2 km
Běžkování
1,9 km

Tipy na výlet

Česká Kanada

Česká Kanada Tip na výlet

Chcete se podívat za oceán, a přece zůstat v Česku? Pak se vypravte do České Kanady, okouzlujícího přírodního parku v jižních Čechách. Oblast se rozprostírá mezi městy Slavonice, Nová Bystřice a Kunžak a láká na krásnou krajinu plnou skalních útvarů, rybníků i památek.

Česká Kanada je oblíbenou rekreační oblastí po celý rok. V létě si tu užijete procházky v přírodě, koupání i cyklovýlety. V zimě můžete krajinou brázdit na běžkách. Líbit se tu bude i nejmenším výletníkům, na které tu čeká množství dobrodružných naučných stezek, interaktivní dětská hřiště a spoustu atrakcí, na které hned tak nezapomenou.

Tipy na výlety v České Kanadě?

  • město Jindřichův Hradec
  • hrady Landštejn, Stráž nad Nežárkou
  • Jindřichohradecká úzkokolejka
  • Graselova stezka a Grázlova sluj
  • Kamenný stůl a Ďáblova prdel
  • Kačležský rybník
  • kukuřičné bludiště, Houbový park a Ráj skřítků, Roseč
Více informací
Jindřichův Hradec
Jindřichův Hradec
Muzeum veteránů Nová Bystřice
Muzeum veteránů Nová Bystřice
Hrad a zámek Jindřichův Hradec
Hrad a zámek Jindřichův Hradec