Objevte krásy Šumavy díky příjemnému ubytování v Železné Rudě. V Penzionu Samoty se vykoupete v krytém bazénu, dáte si do těla v posilovně a pochutnáte si na výborné polopenzi. K největším šumavským lákadlům, jako je Čertovo a Černé jezero, to budete mít jen kousek.

O ubytování

Nově zrekonstruovaný Penzion Samoty najdete na Šumavě v horském městečku Železná Ruda. Ubytujete se tak v obklopení přírody na dosah všech slavných turistických atrakcí. Příjemný penzion se stane výchozím bodem, ze kterého vyrazíte objevovat okolní krásy. Co vás tu čeká?

Železná Ruda je malé šumavské městečko v horách, které leží uprostřed panenské přírody. Nudit se na tomto místě v žádném případě nebudete, protože ve městě i okolí na vás čeká řada atrakcí. Prohlédněte si místní atypický kostel Panny Marie Pomocné z Hvězdy (160 m), který vás zaujme svou obří kopulí. Nejen deštivé dny si zase zpestříte návštěvou Muzea Šumavy (600 m) nebo Muzea historických motocyklů a loutek (270 m).

Ubytování má výbornou polohu pro objevování okolních přírodních krás. Určitě se vydejte ke slavným šumavským jezerům – Čertovu (5,5 km) a Černému (8,5 km), ke kterým to nebudete mít vůbec daleko. Za výhledem vyrazte na rozhledny Poledník (23 km) nebo Špičák (2,8 km) a za historií na hrad Velhartice (24 km). Nenechte si ujít ani dechberoucí podívanou u vodopádu v Bílé strži (12 km).

V zimě jsou největším lákadlem okolní skiareály, které nabízejí perfektní podmínky pro sněhové radovánky. Přímo v Železné Rudě se nachází lyžařské areály Nad nádražím – Belveder (1 km) nebo Samoty (210 m). Parádně si zalyžujete také na nedalekém Špičáku (2,8 km).

Kde budete spát?

Vaším dočasným domovem na Šumavě se stane jeden z rekonstruovaných, stylově zařízených pokojů s vlastní koupelnou se sprchou a toaletou. K dispozici vám vždy bude stůl se židlemi, šatní skříň, lednička a rychlovarná konvice. Samozřejmostí je připojení k WiFi.

Vybírat můžete z několika možností.

  • Dvoulůžkový pokoj Standard je vybavený manželskou postelí nebo dvěma oddělenými lůžky.

  • Třílůžkový pokoj Standard ubytuje 3 hosty na jedné manželské posteli a jednom samostatném lůžku.

  • Apartmán s kuchyňkou je určený až pro 4 hosty, kteří se vyspí na pohodlných manželských postelích nebo oddělených lůžkách. K dispozici je kuchyňka s veškerým vybavením, mikrovlnnou troubou a plotýnkami. Z pokoje budete mít krásný výhled na hory.

  • Pětilůžkový pokoj je ideální pro větší rodinu nebo skupinku přátel. Vyspíte se na pohodlných manželských postelích nebo oddělených postelích.

Na čem si pochutnáte?

Za dobrým jídlem zavítejte do restaurace v Penzionu U Jelena, který stojí jen 400 metrů od vašeho ubytování. Pochutnáte si tu na výborné domácí kuchyni, a to kdykoliv během dne. V příjemném prostoru v typickém horském stylu si objednáte nejen tradiční české pokrmy, ale i speciality ze zvěřiny a ryb. V restauraci se servíruje i snídaně formou bufetu.

Kde budete relaxovat?

Těšit se můžete i na báječný relax přímo v penzionu. Na zahrádce totiž najdete krytý bazén, ve kterém si kdykoliv během dne můžete zaplavat nebo na chvíli oddychnout. Za poplatek si dopřejete také odpočinkovou seanci v sauně.

Cestujete s dětmi?

Děti si vyhrají na dětském hřišti u penzionu s houpačkou a skluzavkou.

Něco navíc

Sportovci nebudou mít radost jen z množství aktivit v okolí penzionu, potěší je navíc i plně vybavená posilovna přímo v penzionu. Nechybí v ní rotopedy, běžecké pásy nebo žebřiny. Nově v penzionu najdete také stolní tenis.

Penzion Samoty

Penzion Samoty

K Samotám 309 , Železná Ruda
Česká republika

Provozuje společnost:
Hummels apartment s.r.o. IČ: 19432810


+420 558 000 298

info@travelking.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 300 Kč/pobyt
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Dětský koutek
Fitness
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,4 km
Zastávka
0,5 km
Sjezdovka
0,2 km
Běžkování
1,5 km

Tipy na výlet

Šumava

Šumava Tip na výlet

Šumava je to pravé místo pro milovníky aktivního odpočinku a přírody. Čekají zde na vás desítky naučných stezek a stovky kilometrů cyklotras. Na české straně Šumavy naleznete pět z osmi ledovcových jezer, která vznikla při procesu tání ledovců. Oblast je domovem mnoha vzácných živočichů. Turistům jsou k dispozici návštěvnická centra, kde můžete pozorovat vlky nebo třeba rysy a jeleny. Nezapomenutelné zážitky nasbíráte také při návštěvě některé z rozhleden, hradů nebo technických památek.

Co nevynechat při návštěvě Šumavy?

  • Boubínský prales
  • Černé a Čertovo jezero
  • Hrad Kašperk

Za návštěvu určitě stojí i nejvyšší šumavský vodopád Bílá strž, Schwarzenberský plavební kanál, rozhledna Boubín a Pramen Vltavy.

Vedle krásné šumavské přírody se můžete těšit i na malebná horská městečka. Za poznáním se vydejte do Muzea Šumavy.

Více informací
Černé a Čertovo jezero
Černé a Čertovo jezero
Hrad Velhartice
Hrad Velhartice
Rozhledna Špičák
Rozhledna Špičák