Malebná příroda Jeseníků, úžasné výlety a dokonalý relax – to vše a ještě více na vás čeká při pobytu v Penzionu Haltmar. Posilněte se skvělou snídaní a užijte si procházky k vodopádům, horskou turistiku nebo zasloužený odpočinek ve wellness centru s bazénem a 2 saunami.

O ubytování

Penzion Haltmar se ukrývá v malebné jesenické přírodě, kousek od obce Ostružná a polských hranic. V okolí penzionu budete mít nespočet příležitostí k pěším i cyklovýletům a nejrůznějším sportům, vyžití se zde najde v jakémkoliv ročním období.

V zimě je volba programu jasná – penzion stojí přímo u lyžařského střediska Ramzová, kde na vás čeká 8 sjezdovek, včetně černých. Na dosah budete mít také Jonas Park Ostružná (1,9 km) se 6 sjezdovkami nižší a střední obtížnosti nebo Ski Petříkov (3,2 km) se 2 červenými sjezdovkami. A běžkaři si užijí spoustu udržovaných tratí, třeba po okruhu Ostružná-Petříkov-Ramzová-Ostružná.

Na výlet můžete vyrazit k Obřím skalám (6,1 km), na vrchol Šerák (5,4 km) s horskou chatou nebo na vrchol Keprník (6,5 km) s krásným výhledem na Jeseníky, Králický Sněžník, Krkonoše a Beskydy. Za vidění stojí i jeskyně Na Pomezí (10 km) a Na Špičáku (23 km) či vodopády Stříbrného potoka (22 km).

Poklidnější zábavu vám potom nabízejí Velké Losiny (26,1 km) s termálními lázněmi, zámkem a papírnou, lázně Karlova Studánka (36,2 km) nebo město Jeseník (12,2 km), kde můžete navštívit Priessnitzovy léčebné lázně, Rodný dům Vincenze Priessnitze a další kulturní památky spojené s životem a odkazem tohoto slavného lékaře a jednoho ze zakladatelů hydroterapie.

Kde budete spát?

Ubytujete se v útulném, dřevem obloženém pokoji s vlastní koupelnou. K vybavení pokoje patří manželská postel a dvě samostatná jednolůžka, televize, malá chladnička a posezení s křesly. K dispozici budete mít také WiFi připojení.

Na čem si pochutnáte?

V penzionu se servírují pestré snídaně formou bufetu s výběrem slaných i sladkých variant. Další dobroty si můžete připravit ve společné, plně vybavené kuchyni a v letních měsících i na grilu.

Kde budete relaxovat?

V krásné, moderní wellness zóně si po dni plném aktivit užijete zasloužený relax ve vyhřívaném bazénu s protiproudem, finské sauně či parní sauně. K příjemnému rozjímání vám poslouží také útulná odpočívárna.

Penzion Haltmar

Penzion Haltmar

Ramzová 336 , Ostružná
Česká republika

Provozuje společnost:
PENZION HALTMAR s.r.o. IČ: 17731844


+420 558 000 298

info@travelking.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Lyžárna
Minibar
Fén
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1,4 km
Zastávka
0,2 km
Sjezdovka
54 m
Běžkování
0,2 km

Tipy na výlet

Jeseníky

Jeseníky Tip na výlet

Takzvanou Jesenickou oblast na severu Moravy tvoří nejvyšší moravské pohoří Hrubý Jeseník spolu se svým podhůřím Nízkým Jeseníkem, Kralickým Sněžníkem a Rychlebskými horami. Chráněná krajinná oblast Jeseníky však zahrnuje pouze Hrubý Jeseník s přilehlou Hanušovickou a Zlatohorskou vrchovinou. Nejvyšším a nejznámějším bodem Jeseníků je Praděd s výškou 1 491 m n.m. Tyto krásné hory nabízí uprostřed podmanivé přírody s čistým vzduchem stovky značených tras pro pěší i cyklisty, najdete tu ale také vyhlášená zimní střediska, lázně, relaxační centra i památky.

Největší lákadla Jeseníků:

  • Praděd
  • Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé Stráně
  • Karlova Studánka

Při svých procházkách byste ale neměli minout ani vrcholy Petrovy kameny či Keprník, chaty na Červenohorském sedle, Ovčárnu, vodopády Bílé Opavy a rašeliniště Skřítek či Rejvíz. Pokud do Jeseníků míříte spíše za odpočinkem, navštivte třeba Termální lázně ve Velkých Losinách (kde si můžete zároveň udělat prohlídku Muzea papíru) a v Jeseníku či Balneopark Priessnitzovy lázně.

Více informací
Jeskyně Na Pomezí
Jeskyně Na Pomezí
Lázně Velké Losiny
Lázně Velké Losiny
Karlova Studánka
Karlova Studánka